Hyvää vappua Suomeen!

Tällä viikolla ollaan opiskeltu ahkerasti, selvitetty kesän työtilannetta Suomessa ja alettu pikkuhiljaa inventoimaan ruokakaappien sisältöä, sillä Suomeen paluu lähestyy.

Päätin heti alkuviikosta, että tällä viikolla lähden joka aamu ajoissa yliopiston kirjastolle lukemaan seuraavan viikon tentteihin. Onnistuin tässä hyvin ja olin joka aamu yliopistolla yhdeksän aikoihin. Lisäksi havaitsin, että yliopiston kirjastossa on oltava tenttejä edeltävillä viikoilla lukemassa ennen kello kymmentä, sillä muuten et saa lukupaikkaa itsellesi. Tämä lukuprosessi on saanut olon tuntuman siltä, että olisi abi ja lukisi ylioppilaskirjoituksiin. Onneksi itsellä tentit ovat ohi ensi viikon perjantaina J. Tällä viikolla valmistettiin myös yliopistolle evääksi mukaan pastaruokia (makaronilaatikkoa ja lasagnea), sillä erilaisia pastoja oli vielä ruokakaapeissamme huolestuttavan paljon.

Kokopäiväisen lukemisen lisäksi tähän viikkoon on tuonut sisältöä se, että Venla sai työharjoittelujakson Turun yliopiston aerobiologian yksiköstä. Töitähän tässä onkin haettu melko ahkerasti koko vaihto-opiskelujakson aikana ja nyt hakemusten lähettely sitten palkittiin. Venla on tällä viikolla hoitanut monia käytännönasioita, kuten asuntoa Turkuun. Minä taas olen tämän kesän viime kesän tapaan Espoon kaupunkitekniikan keskuksessa töissä.

Kävin tällä viikolla kaksi kertaa myös yliopiston luomuviljelyjärjestön tapaamisessa puutarhassa, joka sijaitsee kampusalueella. Voisinkin nyt kertoa tässä blogitekstissä tarkemmin, mitä kaikkea olen kevään aikana puutarhassa puuhastellut ja millainen tuo puutarha oikeastaan on. Puutarha sijaitsee siis yliopiston kampusalueella vartijoiden toimiston takana. Luomuviljelyjärjestö kokoontuu siellä kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja perjantaisin. Puutarhassa on 4 isoa viljelykaukaloa, joissa kasvatetaan erilaisia juureksia, herneitä, salaatteja ja kaaleja. Lisäksi puutarhassa on yrttinurkkaus ja sen yksi reuna on varattu marjapensaille sekä omenapuille. Hieman keskeneräinen alue on varattu hyötyperennoille. Ne siis ovat monivuotisia kukkivia kasveja, joita voi niiden koristearvon lisäksi hyödyntää ruuanlaitossa, kasviravinteina tai luonnonmukaisina tuholaistorjunta-aineina. Luomuviljelyjärjestössä on mukana kaikkien alojen opiskelijoita ja ihmisten aktiivisuus käydä puutarhalla vaihtelee suuresti. Itse olen kevään aikana leikannut omenapuita ja marjapensaita sekä siistinyt suuresta kivimuurista ikivihreitä köynnöskasveja. Lisäksi olen kitkenyt, kylvänyt tämän kesän viljelykasvien siemeniä sekä tehnyt maanparannustöitä. Tällä viikolla levitimme uutta puutarhamultaa suuriihin viljelylaatikoihin juuri itäneiden siementen kasvua voimistamaan. Ainiin, puutarhassa on asuu punarinta, joka on joka viikko tullut ihmettelemään puutarhassa tehtyjä muutoksia.
Viljelykaukalot mullanvaihdon jäljiltä.
Tarkkasilmäinen havaitsee punarinnan tikun päässä.
Mitäs muuta tästä viikosta voisi vielä sanoa. Ostettiin pääsiäispupuja Lidlistä alekorista, kun olin niitä jo ennen pääsiäistä himonnut, mutta Dublinin reissun takia emme päässeet juuri maistelemaan pääsiäissuklaita täällä. Lisäksi Venla on kärsinyt kovasta yskästä, mikä on hankaloittanut sekä nukkumista että opiskelua. Toivottavasti tuo yskä alkaisi jo helpottaa! Ainiin, tällä viikolla päätimme myös pitää tauon lukemisesta ja kävimme yksillä Galwayn keskustassa perjantai-iltana. Nyt sääennuste lupailee sään lämpenevän ensi viikolla lähemmäs kahteenkymmeneen asteeseen, joten ensi viikolla tentteihin lukeminen harmittaa varmasti tätä viikkoa enemmän. Tällä viikolla täällä on ollut melko tuulista, mutta kuitenkin suhteellisen lämmintä (plus 8-15).


Tänään sunnuntaina ollaan fiilistelty vapun tunnelmia Suomesta, etupäässä Jyväskylästä sosiaalisen median kautta.

Hyvää vappua kaikille!



-Janne

Leave a Reply