Tenttejä!

Tentit ovat melkein ohi! Jannella tentit ovat jo takanapäin ja itselläni on enää yksi tentti ensi viikolla. Sitten palaammekin jo takaisin Suomeen.


Tenttitilanteet ovat olleet jänniä ja hyvin virallisia. Tentit tapahtuvat suurissa saleissa ja jokaiselle opiskelijalle on määrätty oma pöytänumero yliopiston puolesta etukäteen. Saliin ei saa viedä mitään ylimääräistä: ei kännyköitä tai reppuja. Olemmekin jättäneet omat reppumme tenttien ajaksi lokerikkoihin ja puhelimet suosiolla kotiin. Jos puhelin on unohtunut tentissä taskuun siitä voi seurata lasku. Myös opiskelijakortin unohtumisesta kotiin saa laskun. Lisäksi opiskelijakortti täytyy pitää esillä koko tentin ajan. Meillä kaikki tentit ovat olleet parin tunnin mittaisia ja samassa salissa on samaan aikaan menossa useamman eri kurssin tentti. Kun oma paikka on löytynyt tenttisalista, alkaa omien tietojen täyttäminen vastauspaperiin. Täällä tentit alkavat heti kun on saanut kysymyspaperin eteensä. Täällä tenttisalista ei saa poistua ensimmäisen tunnin aikana, eikä myöskään viimeisen puolentunnin aikana, eli jos haluaa poistua ennen koko tenttiajan loppumista siihen on aikaa vain puolituntia. Itselläni on nyt kummallakin kerralla käynyt niin, että olen ollut valmis melkein heti kun kuulutus viimeisestä puolesta tunnista on tehty. Olen sitten joutunut tuijottelemaan pöytää loppuajan. Koska olemme vaihto-opiskelijoita, saamme ottaa tenttitilanteeseen englanti-suomi sanakirjat. Niitä käyvät valvojat aina välillä selailemassa tentin aikana. Pitää nyt vaan toivoa, että tentit menivät hyvin. Uusinta maksaa reilut 200 euroa, joten toivottavasti ne nyt menivät ainakin läpi. :D

Ensimmäisen tentin jälkeen tilattiin pizzat. Oli muuten hyvää!
Muuten tällä viikolla ollaan käyty aina välillä opiskelun ohella ihastelemassa kesäistä Galwayta. Päivät ovat olleet todella lämpimiä ja aurinkoisia. Pitää nyt nauttia viimeisistä hetkistä täällä Irlannissa, vaikka omalla kohdallani viimeinen tentti vähän vielä stressaa. Myös muutama essee ja oppimispäiväkirja ovat kesken. Välillä harmittaa kun kaikki aurinkoiset päivät menevät hiukan hukkaan tentteihin opiskelun takia.

Perjantai-iltana käytiin ulkona
Sunnuntaina + 20 C
Ensi viikkoon!

-Venla

Leave a Reply