Opintojen alku

Opinnot Galwayssa ovat alkaneet. Viikko hurahti nopeasti ja tekemistä oli paljon. Käytiin elokuvissa, bussikiertoajelulla, tavattiin uusia ihmisiä ja seikkailtiin kaupungilla.

Connemara

Asuntomme viimeinen huonekin on saatu nyt täytettyä. Viimeiseen huoneeseen muutti Chilestä kotoisin oleva tyttö. Hän on erittäin sosiaalinen ja olemme tulleet hyvin toimeen. Kulttuurieroja on toki huomattavissa, mutta kaikki on sujunut hyvin tähän asti. Teetä kuluu paljon ja kuumavesipulloja on tullut käytettyä. Yhtenä päivänä satoi jopa lunta!



Opinnot alkoivat maanantaina. Kurssisalit oli yllättävän vaikea löytää, mutta onneksi varasimme aikaa eksymiselle ja kampuksella panikoinille. Vielä ei olla myöhästytty yhdeltäkään luennolta! Janne aloitti vahvasti kahdella kurssilla ja minulla ensimmäisten kuukausien aikana on vain yksi kurssi. Kurssivalintojen kanssa oli pientä hämmennystä, sillä kaikkiin tiedeaineisiin (biologia, kemia, fysiikka..) hakeminen tapahtui paperisella lomakkeella. Lomakkeelle valittavia kursseja ei saanut tuosta vain siihen kirjoittaa, vaan ensiksi kurssista piti lähettää viestiä Erasmus-koordinaattorillemme, Andrew Flausille. Tämän jälkeen piti vielä lähettää sähköposti kurssin koordinaattorille ja kysyä lupaa kurssille tulemisesta. (Itse mokasin tämän vaiheen kerran ja sain kuulla siitä hyvin tiukkasävyisellä viestillä Flausilta... heh) Kun kaikki ovat sanoneet että "OK!" kurssin voi kirjata lomakkeeseen, joka sitten viedään Erasmus-koordinaattorille allekirjoitettavaksi ja siitä kansainväliseen toimistoon, jossa he rekisteröivät kurssit. Ei ihan yhtä helppoa, kuin Korpin kanssa. Noh oltiin ihan ajoissa rekisteröimässä kursseja toimistolla, mutta heillä oli jotain teknisiä ongelmia ja meitä ei pystyttykään rekisteröimään kaikille kursseille. Eli tällaista pientä puuhastelua ollut tämä opintojen aloittaminen.

Huomasimme myös, että melkein jokaiseen biologian kurssiin kuuluu käytöntöön painottuva tunti. Tämä tarkoittaa pääasiassa laboratoriotyöskentelyä ja sitä, että meidän täytyi (tai saimme) hankkia laboratoriotakit. Jännitimme molemmat laboratoriossa työskentelyä, koska ainakaan minulla ei ollut siitä aivan kauheasti kokemusta. Sain kuitenkin ensimmäisessä labrassa huomata, että osaamisentasoni oli riittävä. Monella tuntui olevan kauhea kiire laboratoriosta pois ja olihan se vähän sen puolesta sellaista sähläystä. Ehkä ensi viikolla menee paremmin.

Tällä viikolla meille esiteltiin millaisia urheiluklubeja ja muita harrasteryhmiä (Societies) yliopistolla on tarjota, ja niitähän on paljon. Vaihto-opiskelijoita suositellaan melkein joka välissä osallistumaan klubeihin ja harrasteryhmiin, jotta vaihtokaudesta saa eniten irti. Itse liityin ainakin näin alustavasti kajakkiklubiin, hevosklubiin, leipomisryhmään, botaniaryhmään, partioryhmään ja varmaan moneen muuhunkin... putosin kärryiltä jossain kohtaa, että mihin kaikkeen olinkaan nimeni pistänyt. Pitää karsia tässä tammikuun aikana ehkä tuota listaa. No mutta tärkeintä on, että tarjolla on paljon mielenkiintoisia harrastuksia ja olisi hauskaa osallistua jokaiseen. Katsotaan mihin aika ja jaksaminen riittävät.

Muuten tällä viikolla olemme iltaisin tutustuneet ihmisiin mm. käymällä elokuvissa sekä pubeissa. Opiskelijoille on tarjolla tiistaisin alennuslippuja elokuviin, jotka maksavat 5 euroa. Kävimme katsomassa Disneyn animaatioelokuvan Moana. Mielestäni se oli oikein hyvä ja mukava seurata. Ehkä kuitenkin mielenkiintoisin reissu tällä viikolla tapahtui tänään lauantaina, kun lähdimme extempore reissulle Connemaraan ja Kylemore Abbey:lle.

Kylemore Abbey
Aamulla päätimme liittyä Chilestä kotoisin olevan Rebecan (kämppiksemme) seuraan bussikiertoajelulle, jonka pääkohde oli Kylemore Abbey ja sen puutarha (Victoria Walled Garden). Alunperin Kylemore Abbey rakennettiin Mitchell Henryn kodiksi ja siitä myöhemmin tuli luostari. Rakennus oli upea niin ulkoa kuin sisältä ja siihen liittyi monta mielenkiintoista tarinaa Mitchell Henryn elinajalta sekä luostarin ajoilta.

Puutarha oli hieno, mutta tähän vuodenaikaan se ei ollut parhaimmillaan. Uskomme että puutarha on upea kunhan kevät ja kesä lähestyvät. Siellä olisikin mukava käydä uudestaan vaihdon loppupuolella, jos aikaa jää.

Victoria Walled puutarhan pörröinen vartija.
Reissu sisälsi Kylemoren lisäksi upeita maisemia matkan varrella. Näimme myös muutamia Connemaranponeja, joista en harmikseni saanut yhtään kuvaa, sekä paljon lampaita. Lampaistakaan en saanut yhtään kuvaan, vaikka ne pikkupirulaiset juoksentelivatkin ajoittain jopa keskellä tietä. Bussikuski kertoi meille matkan aikana paljon Galwayn alueen historiasta sekä paikoista joita matkalla tuli vastaan.


Viikko on kulunut nopeasti ja paljon on kerennyt tapahtua. Vähitellen alamme tottua arkeen ja alkujännitys alkaa laantua. Englannin puhuminen on myös nyt paljon helpompaa kuin aluksi. Ensi viikolla ei tarvitse enää pähkäillä luentosalien paikkoja, sillä tunnit sijaitsevat samoissa tiloissa joka viikko.

-Venla

Leave a Reply