Kolmas viikko

Taas on yksi viikko vierähtänyt Galwayssa. Viikon aikana on käyty luennoilla ja harjoitusryhmissä sekä laadittu raporttia ensimmäisen viikon laboratoriotyöskentelystä. Lisäksi osallistuimme kahteen järjestötapahtumaan (Society).

Ennen uuden viikon alkua, kävimme sunnuntaina Venlan, Sisselen ja amerikkalaisten vaihto-opiskelijoiden kanssa kävelemässä Salthillin rannoilla. Alue on hyvin tasaista ja vehreää ulkoilualuetta, jossa voimakkaan vuorovesi-ilmiön havaitsee hyvin selvästi. Kävelyretkemme huipentui seinän potkaisuun ja burritojen syöntiin Bojuum-nimisessä ravintolassa, jota aiempi Jyväskylän yliopiston Galwayssä ollut vaihto-opiskelija meille suositteli. Hämmennyimme aluksi burritoja tilatessamme, sillä listasta tilatun tuotteen sisältöön sai itse vaikuttaa samaan tapaan kuin Subway-ketjun ravintoloissa. Ravintolan taustähälinä ja ravintolatyöntekijöiden nopeatempoinen puhetapa hankaloittivat täytteiden valintaa.

Salthillin rannalla
Venla potkaisee vanhaa perinnettä kunnioittaen seinään Salthill:ssä.


Alkuviikolla minulla (Jannella) oli ensimmäiset ArcGIS-harjoitukset. Niissä oli paljon vanhan kertausta, mutta opin myös uutta asiaa. ArcGIS-kurssia pitää vanhempi aasialainen mies, jonka kurssien sisältö vastaa paljonkin Jyväskylän yliopiston bio-ja ympäristötieteiden laitoksen Anssi Lensun järjestämiä paikkatietokursseja. Uutena asiana harjoituksissa opin ArcCatalog-sovelluksen käytön rinnakkain ArcMap-käyttöliittymän rinnalla. Jyväskylässä käymilläni kursseilla olin käyttänyt vain pelkkää ArcMap-käyttöliittymää. Koska maanantai ja tiistai ovat pisimmät päivät yliopistolla, päätimme Venlan kanssa käydä kokeilemassa eräässä yliopiston ravintolassa keittolounasta. Lämpimän keiton saa 1,5-2 eurolla ja siihen päälle leivän 0,6 eurolla. Maanantaina söimme kasviskeiton ja tiistaina kanakeiton. Ainiin, täällä lounasaika alkaa ilmeisesti vasta noin klo 12 aikaan. Olimme maanantaina hakemassa keittoa jo klo 11 aikaan ja aiheutimme pientä hämmennystä ruokaa ottaessamme, sillä suurin osa opiskelijoista oli tuohon aikaan tilaamassa vasta aamupalaa.

Keskiviikko-iltana osallistuimme Venlan ja Sisselen kanssa yliopiston sarjakuva-järjestön (Society) iltamaan, jossa katsoimme Deadpool-nimisen Marvellin elokuvan. Aluksi tunsimme olomme hieman orvoiksi, koska paikalla oli vain muutamia irlantilainen opiskelijoita ja me kolme olimme ainoita uusia ihmisiä järjestön tapahtumassa. Elokuva oli kuitenkin hyvä ja järjestö tilasi kolme pizzaa syötäväksi elokuvan katselun ohella. Lopuksi elokuvasta keskusteltiin ja pohdittiin, millaista toimintaa järjestön jäsenet toivoisivat kevätlukukauden aikana järjestettävän. Emme vielä tiedä, menemmekö järjestön seuraaviin tapahtumiin.

Torstaina vuorossa oli toinen laboratoriotyöskentelykerta kasvien hyödyntämistä käsittelevällä kurssilla. Se tehtiin tällä kertaa 4-5 hengen ryhmissä. Minua ja Venlaa jännitti ennen harjoituksia kovasti ryhmätyöskentely ja sen sujuvuus englannin kielellä, mutta jännitys oli aivan turhaa. Toki varoivaisuutemme näkyi siinä, että emme ottaneet kovin suurta asemaa ryhmän työskentelyssä. Teimme kuitenkin ryhmässä koko ajan pieniä tehtäviä ja olimme kärryillä muiden tekemisistä.

Loppuviikolla osallistuimme yliopiston luomuviljelijät-järjestön tapaamiseen kampusalueella sijaitsevalla pienellä puutarhalla. Pääsin leikkaamaan mustaviinimarjapensaita ja kitkemään rikkaruohoja kasvimaalta. Täällä kevät on jo huomattavasti pidemmällä kuin Suomessa, sillä ensimmäiset krookukset ja lumikellot kukkivat. Lisäksi moniin puihin on jäänyt kesältä 2016 lehtiä. Perjantai-illan pidimme kämppisten kanssa elokuvailtana ja lauantaina kävimme katsastamassa kaksi katolilaista kirkkoa (Galway Cathedral & St Nicholas’ Collegiate Church). Galwayn katedraali oli kirkoista selvästi hienompi. Kävimme myös Costa-nimisen ketjun kahvilassa kahvilla ja nautimme Galwayn elävästä kulttuurista torilla sekä katuesiintyjiä kuunnellen. Illalla tarkoituksemme on lähteä tutustumaan Galwayn yöelämään.

Galwayn katedraalissa

Aika täällä Galwayssä on kulunut nopeasti ja arjen rutiinit alkavat pikkuhiljaa sujumaan. Erityisesti luennoilla oleminen tuntuu paljon aiempaa viikkoa luontevammalta. Asiakaspalvelutilanteissa en kuitenkaan itse toimi vielä niin luontevasti kuin Suomessa toimisin. Ehkä tänään illalla asia korjaantuu oluita baareissa tilattaessa :D.
-Janne

Leave a Reply