Aurinkoa ja lämpöä Irlannissa!

Alkuviikolla asunnollamme pyöri vielä paljon väkeä, sillä Sisselin poikaystävä lähti vasta tiistaina ja Rebecan kaveri oli vierailemassa keskiviikkoon asti. Tämän jälkeen elämä asunnollamme hiukan rauhoittui ja kaikilla alkoi tiivis opiskelu. Tämä viikko on nimittäin toiseksiviimeinen luentoviikko, joka tarkoittaa kaikkien esseiden ja raporttien palautusäivämäärien lähestymistä. Opiskelua on kyllä riittänyt, vaikka itselläni ei montaa kurssia olekaan.

Viime sunnuntain kävely Salthillissä
Torstaina palasimme Jannen kanssa illalla yliopistolta. Janne oli pelaamassa pöytätennistä ja minä salilla. Kotiin päästyämme Rebeca kertoi että keskustassa olisi suuret pirskeet, sillä kaksi yöklubia on yhdistänyt yhdeksi yöksi voimansa järjestääkseen megabileet. Noh uteliaisuutemme voitti ja lähdimme tarkastamaan, että millainen meininki keskustassa oikein onkaan. Yöklubin sisäänkäynnillä oli kuitenkin sen verran pitkä jono, että päätimme lähteä Massimo -nimiseen paikkaan, jossa soitetaan kuulemma reggaeton musiikkia. Paikka olikin oikein viihtyisä, vaikkaki melko tyhjä kun sinne saavuimme. Illan aikana tanssilattia toki täyttyi. Emme kuitenkaan viihtyneet paikalla kauhean myöhään, sillä minun piti olla aamulla aikaisin yliopistolla GIS-harjoituksia tekemässä.

Perjantai olikin sitten säänsä puolesta upea päivä! Itseasiassa koko viikonlopulle oli luvattu aurinkoista ja lämmintä säätä. Käytiin Jannen kanssa seikkailemassa uusilla alueilla Galwayssa ja löydettiinkin aika kiva kävelyreitti läheistä poukamaa pitkin.


Lauantaille olimme suunnitelleet kävelypäivän Clifdenin Sky road:lle. Alunperin kävely oli Sisselin idea, mutta hän ei lopulta päässytkään mukaamme sillä hän oli lupautunut olemaan muualla. Noh lähdimme sitten Jannen kanssa kahdestaan keskipäivällä kohti Clifdeniä. Lauantain sää oli jopa perjantaita parempi, sillä lämpötila oli noin 15 astetta! Ihan t-paita keli siis! :D Clifden on pieni kylä Connemarassa, jota kutsutaan Connemaran pääkaupungiksi. Eli ilmeisesti se on isoin kylä Connemaran alueella? Minulle alue toi kovasti mieleen Liperin maaseudun tuoksuineen ja kompaktin keskustan takia.

Clifden
Bussi jätti meidät Clifdenin keskustaan, mistä kävelymme alkoi. Aikaa 16 km kävelyyn oli 5 tuntia, sillä viimeinen bussi Clifdenistä Galwayhin lähti 18.30. Olimme siis varautuneet kävelemään ripeästi. Maisemat Sky roadilla olivat upeat ja matkan aikana tapasimme kaiken karvaisia otuksia: lehmiä, koiria, hevosia, lampaita ja aaseja! Kävelyreittimme kulki autotiellä, joka oli erittäin kapea. Onneksi alue kuitenkin oli suhteellisen hiljainen eikä autoja juurikaan kulkenut. Seuraavaksi kuvia Sky Roadilta. Niitä on... muutama. :D En osannut valita!












16 km käveltyämme, meillä oli vielä puolitoista tuntia aikaa kierrellä Clifdenissä. Kävimme ostamassa connemaralaista jäätelöä ja nautiskelimme auringosta. Itse maistoin Irlantilaisesta viskistä tehtyä jäätelöä, joka maistui yllätävän hyvältä.



Pian bussimme saapuikin ja hyppäsimme kyytiin. Itseäni jäi harmittamaan, ettei nähty auringonlaskua, sillä istuimme bussissa juuri siihen aikaan. Toki auringonlasku näytti upealta bussistakin katsottuna. Bussimatka oli erittäin mutkainen ja teillä saa ajaa yllättävänkin lujaa (100 km/h), minkä takia itselleni tuli hiukan huono-olo matkalla. Selvittiin siitä kuitenkin kunnialla.



Tänään sunnuntaina sää on myös upea. Meidän on kuitenkin pakko opiskella tänään. Pitää sitä kyllä käydä vähän ainakin piipahtamassa auringossa. Tuntuu omituiselta että vaihtoaikamme alkaa olla jo loppusuoralla, sillä luennot loppuvat jo ensi viikolla. Aika on mennyt todella nopeasti.



-Venla

Leave a Reply