Jyväskyläläisten vierailusta ja Pyhän Patrikin päivän hulinoista selvitty

Kulunut viikko käsitti paljon illanistumista sekä Jyväskylästä Irlantiin lomalle tulleiden opiskelukavereidemme että kämppiksiemme ystävien seurassa. Lisäksi Pyhän Patrikin päivän tapahtumat toivat sisältöä viikkoomme runsaasta vesisateesta huolimatta.

Illanistujaisia
Varhain maanantaiaamuna lähetimme Jyväskylästä Irlantiin lomailemaan tulleet kaverimme Juhan, Lauran ja Samin paikallisbussilla kohti Letterfrack -nimistä kaupunkia Connemarassa. He kävivät vaeltamassa Diamond Hill -nimisellä mäellä Connemaran kansallispuistossa, jossa minä ja Venla vaelsimme noin kuukausi aiemmin yliopiston putarhajärjestön kanssa. Juhan, Lauran ja Samin viettäessä päivää vaellellen, minä vietin pitkän päivän yliopistolla luennoilla ja harjoitusryhmissä. Myöhään maanantai-iltana menin kuitenkin kaupungille esittelemään maanantain vilkasta yöelämää ystävillemme.

Tiistaina vieraamme pitivät kaupunkilomapäivän Galwayssa. He kiertelivät kaupoilla, kirkoissa ja pubeissa sillä aikaa, kun minä ja Venla olimme luennoilla ja harjoitusryhmissä yliopistolla. Puolen päivän jälkeen Juha, Laura ja Sami tulivat tutustumaan kampusalueeseen, minkä jälkeen kävimme syömässä ylioppilaskunnan ravintolassa. Me pojat tilasimme pariloitua kanaa ranskalaisilla, perunamuusilla ja keitetyillä kasviksilla. Tytöt puolestaan söivät Bia Boxit, jotka olivat sekoitus salaattia, riisiä ja asiakkaan valitsemaa lihaa. Tiistai-iltana yliopistopäivän päätteeksi lähdin Juhan, Lauran, Samin ja Venlan kanssa pakohuoneelle selvittämään salaisen olutreseptin ainesosia. Aikaa pulman ratkaisemiseen oli yksi tunti, mutta saimme huoneen ratkaistua huoneen jo viidessäkymmenessä minuutissa (Hyvä me!). Venlalle, Lauralle ja Samille tämä oli ensimmäinen kerta pakohuonepeleissä. Juha puolestaan oli jo käynyt kolme kertaa aiemmin ja minä yhden kerran aiemmin erityyppisissä pakohuoneissa. Pakohuoneelta lähdimme kaupan kautta asunnollemme istumaan iltaa, mistä sitten myöhemmin siirryimme kämppistemme kanssa Monroe’s Live -nimiseen irkkupubiin seuraamaan irlantilaista tanssia ja musiikkia. Pubissa oli oikein iloisen hilpeä tunnelma ja tytöt uskaltautuivat tanssimaan irlantilaisen musiikin säestäminä vanhoja perinnetansseja. Taitaa olla katoava luonnonvara tuokin, sillä naisten tanssittajina oli ainoastaan eläkeikäisiä miehiä. Hyvin he silti jaksoivat tanssia koko kolmituntisen.


Keskiviikkoaamuna väsymys painoi jo sen verran paljon, että jopa minä halusin torkuttaa herätyskellolla. Juha, Laura ja Sami nousivat kuitenkin meitä vielä paljon aikaisemmin ylös aamulla, koska heidän bussinsa lähti kohti Dublinin lentokenttää jo aamuseitsemän aikaan. Oli kyllä huippukivaa jyväskyläläisten ystäviemme kanssa, kiva että kävitte. Harmittaa vain, että nuo 4 päivää (la-ti) kuluivat todella nopeasti. Koska keskiviikkoiltana tajusimme Venlan kanssa sietäneemme toistemme seuraa jo kahden vuoden ajan, päätimme käydä amerikkalaistyylisessä hampurilaisravintolassa juhlistamassa yhteiseloamme. Ruoka oli hyvää ja siitä täyttyi nopeasti. Erityisen hyvää oli mansikkapirtelö J.

Hampurilaisia ja pirtelöä
Torstaina selvisivät kevään tenttien aikataulut. Meillä tentit sijoittuvat toukokuun alkuun. Olimme hieman toivoneet, että tentit olisivat olleet jo huhtikuun lopussa, koska silloin olisimme ehtineet vielä matkustella Irlannissa stressittömämmin ennen paluulentoamme Suomeen perjantaina 12.5. Torstai-iltana Rebeca ja hänen chileläinen ystävänsä valmistivat meille ruokaa, joka oli jälleen hyvää J. Olimme myös aiemmin pohtineet, että voisimme lähteä illallisen päätteeksi ulos, mutta emme sitten jaksaneet enää rankan viikon päätteeksi. Odotimme jo innoissamme perjantaista Pyhän Patrikin päivää, vaikka sääennuste lupasi kaatosadetta koko perjantaiksi.

Pyhän Patrikin päivän sääennuste
Perjantaiaamuna lähdimme Sisselin ja hänen poikaystävänsä Kasperin kanssa kävelemään kohti Galwayn kaupungin kävelykatua nähdäksemme Pyhän Patrikin päivän juhlaparaatin. Voin kertoa, että vettä satoi jo paljon tuossa vaiheessa. Paraatia hetken seurattuamme lähdimme litimärkinä pubiin yksille. Perjantaina ilmassa oli juhlan tunnelmaa samaan tapaan kuin Suomessa vappuna. Sääkin oli tyypillisen vappusään mukainen :D. Kadut ja pubit olivat täynnä itsensä Irlannin lippuihin, Guinness -paitoihin ja menninkäisten hattuihin pukeutuneita ihmisiä. Lähdimme sateesta huolimatta myös myöhemmin perjantai-illalla kaupungin keskustaan katselemaan juhlakansaa. Tapasimme keskustassa Sisselin Jodelista löytämät kaksi tanskalaista naista, joiden kanssa vietimme illan. Se, että koko päivän oli satanut vettä, näkyi myös omalta osaltaan yöelämässä. Yöelämä ei ollut yhtään niin vilkasta kuin mitä se aamupäivän paraatin perusteella lupaili.



Lauantai ja sunnuntai kuluivat sitten lähinnä vain viikon tapahtumista toipuessa. Söimme hyvin, opiskelimme ja täytimme työhakemuksia. Lauantaina Venla tosin kävi keskustassa shoppailemassa Sisselin kanssa. Tänään sunnuntaina lähdemme sateen loputtua vielä mahdollisesti kävelylle Sisselin ja hänen poikaystävänsä kanssa Salthilliin.

-Janne

Leave a Reply