Irlantilaista meininkiä

Tämä viikko menikin sitten ilmeisesti Lontoon reissusta palautuessa, sillä ei tehty mitään kauhean jännittävää. Ja kuten kämppiksemme totesivatkin meille: tarvitsisimme lomaa lomaltamme. Mutta olihan se hieno reissu, vaikka jalkojamme koeteltiin kaiken sen kävelemisen ansiosta. Sää on ollut hyvin sateinen ja harmaa, mikä voi olla myös osa syy väsymykselle. Aika perus irlantilainen sää siis. Saimme myös kokea torstaina Doris myrskyn, joka taisi kuiten iskeä pahemmin Britanniaan. Ainakin uutisten perusteella. Täällä vaan lenteli roskia ympäriinsä ja seuraavana aamuna kadut olivat täynnä roskaa ja oksia yms. Ja ilmeisesti useasta paikasta Irlannissa oli myös katkennut sähköt. Toki tällä viikolla alkoivat myös uudet kurssit ja edellisen jakson kursseihin oli vielä raportti kirjoitettavana (joka itseasiassa on edelleen kirjoitettavana...). Uusien luokkahuoneiden löytäminen ja uuteen aikatauluun sopeutuminen on vaatinut totuttelemista. Itselläni alkoi GIS-kurssi ja ensi viikolla alkaa ympäristömikrobiologian kurssi, johon kuuluu myös muutama laboratoriotunti. Tämä tarkoittaa pitkiä päiviä tuleville viikoille. No mutta ei sentään yhtä pitkiä päiviä kuin kämppiksellämme Sisselillä on. Hänellä on muutamana päivänä viikossa tunteja alkaen klo 9 aina klo 20 asti.

Random kukkakuva Lontoosta. Ei olla otettu kauheasti kuvia tällä viikolla :D
Pääsimme jälleen Jannen kanssa kokkailemaan kämppiksillemme keskiviikkona. Teimme kasvispihvejä ja perunamuussia ruskealla kastikkeella. Vähän jännitti sillä kokatessamme asioita tuntui menevän pieleen mm. ruskeakastike ei ollut aivan sellaista mitä olimme ajatelleet ja muutaman aineksen osalta meidän piti improvisoida. Mutta kehuja saimme silti. Olin vähän yllättynyt. Pääruuan jälkeen tarjoilimme Jannen spesiaalin eli omenapiirakan, johon etenkin chileläinen kämppiksemme ihastui täysin ja pyysi reseptiä. Se onnistui kyllä todella hyvin! Eipä se piirakka ole tainnut koskaan epäonnistua. Kyseinen omenapiirakka tehtiinkin sitten uudestaan viikonloppuna chileläisen kämppiksemme (Rebecan) toimesta. Hänellä oli tänä viikonloppuna kaveri käymässä ja hän kehui omenapiirakkaa kaverilleen ja halusi tämän maistavan sitä. Nyt sunnuntaina ajattelimme myös tehdä laskiaispullia. Pitäisi kyllä lähte vielä ostamaan kermavaahtoa sekä kardemummaa. Kardemummaa ei myydä täällä samalla tavalla kuin Suomessa vaan isoina palkoina. Vielä pohdimme, että jaksammeko nähdä niin paljon vaivaa pullien eteen että ostaisimme kardemumman palkoina. Se selviää ensi viikon blogissa sitten. :D


Viikko oli muuten hyvin hiljainen, mutta viikonloppuna saimme itsemme ulos. Perjantaina lähdimme ulos Rebecan ja hänen kaverinsa kanssa seuraamaan Galwayn yöelämää. Lauantaina menimme seuraamaan Rugby -peliä pubiin nimeltä Skeff. Kyseisestä pubista on tullut yksi lempi pubeistamme. Toki emme ole vielä kauhean monessa pubissa kerennyt käymäänkään. Ottelu oli Irlanti vastaan Ranska ja paikalla oli paljon väkeä. Tulimme paikalle ehkä hiukan liian myöhään (puoli tuntia ennen pelin alkua), joten emme saaneet enää istumapaikkaa. Kunnon seisomapaikankin löytäminen, josta näki televisioruudun tai valkokankaan, oli hankalaa. Monet olivat pukeutuneet Irlannin väreihin ja joillain oli myös kasvomaaluksia mm. Irlannin lippu poskessa. Paikalle oli myös uskaltautunut ranskalaisia kannustamaan omaa maataan. Tunnelma oli mahtava. Ihmiset juttelivat ja hurrasivat ja kannustivat Irlantia. Ranskalaiset hurrasivat omalle joukkueelleen. Pelin alussa yritimme päästä perille urjeilulajin säännöistä. Tanskalainen kämppiksemme Sissel tiesi jonkinverran rugbystä, joten pääsimme hyvin nopeasti kärryille pelin kulusta. Mutta olihan se huvittavaa seurata kun koko ajan miehet olivat maassa läjässä ja pallon kanssa pääsi juoksemaan aina vain muutaman sekunnin kerrallaan. Pelin alku oli melko jännittävä, sillä Ranska otti johdon. Kuitenkin pian Irlanti kiri ohi ja lopulta voitti melko selkeästi.

Rugby
Muuten ollaan vaan tehty perusarki -juttuja. Ollaan opiskeltu, syöty ja nukuttu. Itse olen käynyt salilla ja Janne on käynyt pelaamassa pingistä. Oma kajakkiharrastukseni on vähän jäänyt, sillä olemme olleet hyvin kiireisiä muutamat viikot ja en ole koskaan ollut vapaa silloin kun aloittelijoiden tunti on ollut. Nyt pelkään että olen jo jäänyt liian paljon jälkeen muista. Kämppiselämä on sujunut ihan hyvin. Vähän on ollut ongelmia lämpimän veden riittävyydessä, sillä meillä on käytettävissä yksi tankillinen lämmintä vettä joka päivä. Kylmä suihku kyllä virkistää ihan kivasti.

Sunnuntaina (eli tänään) oli tarkoitus lähteä Mountaineering klubin kanssa Connemaraan vaeltamaan. Nyt kun kerta ostettiin Lontoosta kunnon vaelluskengät. Sää tänään on kuitenkin sen verran huono ja epävakaa, että päätimme jättää sen välistä. Jopa klubin vakio irlantilaisjäsenet neuvoivat liittymään seuraan joku toinen kerta. Ehkä ensi viikolla.

- Venla

Leave a Reply